القلقاسسس
ومعاه طبعا القصب
اوعوا تنسوا
المكونات
القلقاس حسب الرغبة
سلق قلقاس
كسبرة خضرة
شوربة مجهزة ( لحمة او فراخ )
التوابل بتاعتنا ( الملح والفلفل الاسود والبهارات )
ليمونة _ توم للتحمير
وكمان نكون محضرين 2 فوطة مطبخ( مش للاكل هقول ليه)
1- الاول بنجيب القلقاس ونجيب الفوطة ونبتدى نقشرالقلقاس وكل شوية نمسح السكينة علشان نعرف نكمل تقطيع كويس وكمان القلقاس يبقى ناشف ومش فيه ميه ( انتوا طبعا عارفين ليه) كل ما نقطع ننشف كويس السكينة
ونقطع القلقاس كله الى قطع مطولة علشان نعرف نحمرها وكمان قطع مكعبات للقلقاس نفسة
2- بعد ما قطعنا كله نعصر الليمونة عليهو كلهم وبعد كده بالفوطة التانية ناخد كل واحدة ونمسحها كويس من اللى فيها
3- نكون محضرين الشوربة سخنة وعلى النار وننزل فيها القلقاس كله علشان يتسلق
4- بعد ما يتسلق كله كويس نطلع القلقاس الطويل علشان نحمرة
5- نجيب السلق ونكون مجهزينةومعاه الكسبرة الخضرة
( السلق نجيبة ونضفة ونغسله وينشف كويس وبعدين يتقطع الى اجزاء صغيرة ومعاه طبعا الكسبرة الخضرة )
6- نكون مجهزين على النار القلاية ونحط فيها السلق والكسبرة المقطعة الى اجزاء ويتم تحميرهم وفى النص نضيف التوم ويتم تحميرهم مع بعض فى السمنة لغاية ما يبقوا زى المية خالص
7- لو معرفتوش تخلوهم زى الميه يبقى تزودهم شوية شربة ويتم ضربهم فى الخلاط
8- ويكون القلقاس جاهز وبيغلى ونضيف عليه السلق المحمر اللى احنا عملناه
وياخد غلوتين كله مع بعض مع اضافة التوابل
وبالف هنا وشفا
وبيقدم مع الارز او المحشى طبعا
سر بقى اكل القلقاس والقصب فى الغطاس
ان القلقاس بيتزرع فى كمية كبيرة من المية وكمان بيتعمل فى كمية كبيرة من الميه
وكمان القصب بيحتاج الى كمية كبيرة من المية وكمان انه بيحتوى على كمية كبيرة من المية
وده كله بيرمز الى الغطاس
بس كده
وبالف هنا وشفا
وكل سنة وانتم كلكلم طيبين